Pacienții care făceau ședințe de radioterapie la Spitalul Județean Sibiu sunt trimiși în această perioadă la unități medicale din Târgu Mureș și Cluj, întrucât vechiul aparat de la Sibiu nu mai poate fi folosit, iar unul nou va putea fi montat peste câteva luni.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu, Decebal Todăriță, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că pacienții unității care au nevoie de radioterapie sunt trimiși, în această perioadă, la spitale din Târgu Mureș și Cluj-Napoca, din cauză că aparatul spitalului sibian nu mai poate fi folosit.
„Aparatul de radioterapie vechi a fost dezasamblat pentru că i-a expirat durata de viață în luna noiembrie a acestui an. Spitalul a încheiat un parteneriat public-privat cu o firmă care va monta un alt aparat, într-un spațiu pus la dispoziție de spital. Acest aparat însă durează cam trei luni până când va fi comandat și pus în funcțiune, având în vedere că sunt necesare numeroase avize, iar până atunci pacienții sunt direcționați către Târgu Mureș și Cluj, în baza unui acord pe care îl avem cu clinicile respective”, a declarat Todăriță.
Potrivit acestuia, niciun pacient nu rămâne fără tratament în această perioadă, ei fiind automat preluați și programați de unitățile cu care există înțelegerea respectivă.
La Spitalul Județean Sibiu se prezentau pentru radioterapie atât pacienți din județ, cât și din Vâlcea, Hunedoara și Brașov.
„E greu de estimat câți pacienți fac radioterapie în acest moment deoarece tratamentul se efectuează cu pauze și la noi s-a făcut până în luna noiembrie, ulterior unii dintre pacienți fiind posibil să își fi încheiat ședințele de tratament, dar și ca alții să fi început. Cert este că în lunile de iarnă întotdeauna au fost mai puțini pacienți decât în restul anului”, a spus Todăriță.
El a precizat că după instalarea noului aparat pacienții vor beneficia tot gratuit de tratament, deoarece firma – o clinică privată – care va instala aparatul de radioterapie a încheiat contract de servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate.